vineri, 20 decembrie 2013

Comisia pentru Concurenta din Marea Britanie crede ca asigurarile auto sunt prea scumpe

In urma unei investigatii derulate timp de un an, Comisia pentru Concurenta din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca primele pentru asigurarile auto sunt prea ridicate, situatie in care s-a ajuns din cauza costurilor foarte mari ale despagubirilor.

Investigatia a fost demarata in urma unei sesizari a Oficiului pentru Liber Schimb (OFT), care descoperise ca sistemul de asigurari auto devine dezavantajos pentru soferi. Primele erau crescute artificial din cauza ca asiguratorii partilor pagubite se ocupau de procesul de despaubire, care includea reparatia intr-un service ales de ei si oferirea unui vehicul la schimb la costuri foarte ridicate, urmand sa isi recupereze contravaloarea acestora de la asiguratorii partilor vinovate.

Astfel, aceste practici au condus la o crestere artificiala a primelor cu circa 150-200 mil. GBP pe an. De asemenea, Comisia a evidentiat ca este din ce in ce mai dificil pentru soferi sa aleaga cel mai bun raport calitate-pret pentru un produs de asigurare auto.

Prin urmare, Comisia pentru Concurenta va publica, pana la finele lui 2014, un raport in care va include solutii si recomandari pentru redresarea pietei. Printre acestea se pot numara introducerea unui plafon de despagubire pentru costurile cu masinile de schimb sau gestionarea daunelor exclusive de catre asiguratorul partii vinovate.
Sursa: www.insuranceprofile.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu