vineri, 20 decembrie 2013

Radu MUSTATEA este noul Presedinte al B.A.A.R.

Radu MUSTATEA a fost ales in functia de Presedinte al Consiliului Director al Biroului Asiguratorilor Auto din Romania, in urma alegerilor care au avut loc in cadrul Adunarii Generale de pe 19 decembrie, conform B.A.A.R. Alaturi de Radu MUSTATEA, in componenta Consiliului Director au mai fost alesi reprezentanti ai societatilor de asigurari ALLIANZ-TIRIAC, OMNIASIG VIG, ASTRA Asigurari si EUROINS Romania. Mandatul noului Consiliu este de 4 ani, cu incepere de pe 23 decembrie 2013.

Printre principalele obiective anuntate de Radu MUSTATEA se numara reglementarea si normarea despagubirilor acordate pe segmentul vatamarilor corporale, care reprezinta, in contextul cresterii volumului daunelor platite pe acest segment, una dintre problemele prioritare pentru piata asigurarilor auto din Romania, o abordare noua in relatiile cu tarile membre ale Consiliului Birourilor, in special cu cele care au avut o colaborare dificila cu membrii B.A.A.R. si un rol activ pe care B.A.A.R.-ul il poate juca in normalizarea pietei RCA, prin initierea de dialoguri intre membrii sai.

"Escaladarea fara precedent a pretentiilor prezentate in instantele din Romania creeaza grave prejudicii pietei de asigurari si are un impact deosebit de grav si in piata de reasigurari, care an de an acorda conditii din ce in ce mai dure asiguratorilor", puncteaza Radu MUSTATEA in scrisoarea sa de candidatura pentru functia de Presedinte al BAAR.

Radu MUSTATEA mai detine, in prezent, pozitia de Membru in Consiliul de Administratie al CARPATICA Asig, functie in care a fost numit la jumatatea lui 2012, cu un mandat de 3 ani. Anterior, Radu MUSTATEA a fost Presedintele Directoratului ASTRA Asigurari, pozitie la care a renuntat pe 1 ianuarie 2012, dupa o perioada de 5 ani.

Licentiat in fizica la Universitatea din Bucuresti, Radu MUSTATEA si-a inceput cariera in industria asigurarilor, in 1994, in cadrul ARDAF, unde a evoluat rapid pana la functia de Director al Sucursalei Bucuresti. Ulterior, s-a alaturat echipei de management a companiei AGI Romania pe care a si condus-o din 2002, ca Director General. De-a lungul carierei, Radu MUSTATEA a reprezentat companiile unde activa in cadrul Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, BAAR, PAID sau in Pool-ul Roman de Asigurare a Riscurilor Atomice.

BAAR - Biroul Asiguratorilor Auto din Romania este organismul care ii reuneste pe toti asiguratorii locali autorizati sa practice RCA si Carte Verde. Pentru functia de Presedinte au candidat Radu MUSTATEA si Liviu Andrei STOICESCU.
Sursa: www.1asig.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu