vineri, 10 octombrie 2014

Ce acopera o asigurare impotriva riscurilor cibernetice?

Riscurile cibernetice reprezinta deja o parte a vietii cotidiene, reprezentand o amenintare pentru toate dispozitivele cu acces la internet, de la calculatoare si laptop-uri pana la smartphone-uri si tablet PC-uri. Iar acestea se manifesta, cu precadere, prin activitati de criminalitate si terorism cibernetic, in urma carora au loc furturi si pierderi de date sau infestarea dispozitivelor personale, a explicat Marko ANTIC, Head of Financial Lines, AIG, in cadrul conferintei "Cyber Risks in Financial Services".

In ceea ce priveste corporatiile, cele mai comune riscuri cibernetice la care sunt expuse acestea includ sistemele hardware si software invechite, care nu permit o protectie suficienta a datelor, angajatii rau-intentionati, precum si furtul sau pierderea echipamentelor si dispozitivelor care contin informatii confidentiale, a precizat Marko ANTIC.

Consecintele unor astfel de brese in securitatea cibernetica afecteaza compania pe mai multe niveluri, atat din punct de vedere financiar (pierderi financiare, sanctiuni si amenzi date de autoritati), 
cat
 si reputational (pierderea increderii clientilor si a partenerilor).
Dincolo de solutiile IT de securitate, companiile pot opta pentru o asigurare impotriva riscurilor cibernetice, pentru a se proteja financiar impotriva pierderilor in cazul in care este victima unui atac informational. Un exemplu de astfel de produs este asigurarea "CyberEdge" oferita de AIG. 

Varianta de baza a acestei polite include o componenta de raspundere civila in cazul pagubelor produse ca urmare a pierderii sau coruperii datelor, acopera obligatiile administrative (costurile amenzilor primite de companie in urma piererii datelor ca urmare a atacului informational) si costurile serviciilor profesionale pentru recuperarea prejudiciilor sau pentru refacerea repuatiei. Polita de baza poate fi completata cu o serie de riscuri acoperite optionale, precum protectia in cazului unui santaj cibernetic sau in caz de "network interruption", a precizat Marko ANTIC.


Sursa: www.1asig.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu