miercuri, 9 aprilie 2014

Cel mai bun tarif de asigurare nu este si cel mai ieftin


Aceasta a fost una dintre concluziile emisiunii Ora de Risc, difuzata marti la RFI, care a avut in dezbatere provocarile pietei de brokeraj in asigurari in contextul unor clienti orientati catre cele mai mici tarife. "Clientii vor apela din ce in ce mai mult la brokerii de asigurare pentru consultanta si tarife comparative. Aceasta constituie o premisa de crestere pentru brokerajul in asigurari si consider ca tendinta ascendenta consemnata in 2013 se va mentine si pe parcursul acestui an, tocmai datorita acestui context", a precizat Mihai GEAMANU, Managing Partner, RISC TOTAL Asig Broker.

"Asigurarile obligatorii nu au sprijinit in mod direct dezvoltarea celor facultative. Din pacate, asistam la o tendinta generala a clientilor de a se limita la politele RCA sau PAD. Acestia tind sa mearga spre pragul minim al politei de asigurare pentru a-si limita cheltuielile, cu toate ca le explicam ca riscurile acoperite sunt limitate", a adaugat Mihai GEAMANU.

Din pacate, alegerea celui mai mic pret expune clientul unor riscuri de alta natura decat cele acoperite de polita, riscuri care se pot concretiza in momentul daunei,fie prin calitatea scazuta a serviciilor oferite, fie ca urmare a slabei informari in momentul semnarii politei. 

"In absenta obisnuintei de a se informa si a citi contractul de asigurare pot exista dificultati in momentul in care apar excluderi sau conditii pe care clientul nu le-a inteles in momentul incheierii politei. Pentru a preveni astfel de situatii, explicam clientilor in detaliu caracteristicile produselor de asigurare pe care le achizitioneaza", a concluzionat Mihai GEAMANU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu