joi, 12 decembrie 2013

Posta Romana s-a autorizat ca broker de asigurari la Registrul Comertului, dar asteapta aprobarea ASF

Posta Romana a obtinut, pe 9 decembrie, aprobarea din partea Registrului Comertului privind infiintarea propriului broker de asigurari. Cu toate acestea, pentru inceperea efectiva a activitatii de intermediere, Posta Romana asteapta autorizarea din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara.
"S-a obtinut acceptul din partea Registrului Comertului privind brokerul de asigurari CNPR. Posta Romana a devenit broker pe piata de asigurari din Romania, urmand sa se deruleze deciziile AGA, incheierea contractelor de mandat si prima sedinta a Consiliului de Administratie. Decizia trebuie confirmata de catre ASF", a afirmat Ion SMEEIANU, Directorul General al Postei Romane, in cadrul unei conferinte de presa, citat de hotnews.ro.
SMEEIANU declarase anterior ca "cel mai probabil, activitatea de brokeraj va fi demarata de la 1 ianuarie 2014".
Pentru a fi autorizat ca broker de asigurare, normele ASF (respectiv Ordinul 15/2010 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor) prevad, printre altele, urmatoarele conditii: "Conducatorii executivi sa aiba studii superioare si o experienta de cel putin 3 ani intr-o functie de conducere operativa in domeniul asigurarilor sau de cel putin 5 ani intr-o functie de conducere operativa in domeniul financiar-bancar si/sau al pensiilor private".
Asadar, in contextul noilor servicii pe care se pregateste sa le introduca Posta, incepand cu 9 decembrie a.c., noul Presedinte al Consiliului de Administratie este Adrian APOLZAN, care a detinut functia de Director Corporate Affairs la ING Bank.
"Consiliul de Administratie al Postei Romane, constatand ca este necesara o noua competenta in zona serviciilor financiare, bancare etc., a considerat necesar ca functia de Presedinte al CA al Postei Romane poate fi ocupata de un bancher si, incepand cu 9 noiembrie, noul Presedinte al CA este Adrian APOLZAN", a precizat Ion SMEEIANU.
Cu afaceri de 1,21 mld. lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil, avand 27.500 de salariati si o retea teritoriala de 5.600 de unitati. Actionarii CNPR sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.
In aceste conditii, Posta Romana va deveni brokerul cu cea mai extinsa retea de teritoriala din piata romaneasca de asigurari. Totusi, angajatii care vor vinde asigurari vor trebui sa urmeze cursurile obligatorii de calificare profesionala (Ordinul CSA Nr. 9/2012), pentru insusirea cunostintelor specifice domeniului asigurarilor, dupa care sa obtina certificarea din partea Institutului de Management in Asigurari.

Sursa: www.1asig.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu