duminică, 15 decembrie 2013

Avantajele incheierii politelor de asigurare RCA online

Orice proprietar de autovehicul este obligat sa detina asigurare RCA pentru a putea circula pe drumurile publice fara a incalca legislatia in vigoare. Avand in vedere faptul ca asigurarea obligatorie RCA nu acopera pagubele autovehiculului pentru care a fost incheiata, ci numai pagubele celorlalte autovehicule in cazul unui eventual accident si asta numai atunci cand soferul autovehiculului pentru care s-a incheiat polita se face vinovat, cautarea politelor RCA cat mai ieftine a devenit rapid o prioritate pentru majoritatea proprietarilor de masini.

In momentul actual, cele mai ieftine asigurari RCA pot fi incheiate rapid si simplu folosind softul cunoscut sub denumirea de calculator RCA ce se poate gasi pe site-urile dedicate incheierii politelor de asigurare RCA online.

Ce avantaje ofera varianta de incheiere a asigurarilor RCA online

Comparativ cu posibilitatea incheierii politelor de asigurare la diversi brockeri cu sedii fixe, varianta de incheiere a asigurarilor online prin intermediul site-urilor de genul www.Asiguratorul.com ofera numeroase avantaje:

1. Posibilitatea de comparare a tarifelor diverselor companii asiguratoare - site-urile de profil colaboreaza cu toate firmele asiguratoare din Romania si pot oferi clientilor informatii despre tarifele practicate de catre aceste companii. Pentru a putea accesa aceste informatii este nevoie de un calculator RCA, ce se poate gasi numai pe site-urile dedicate asigurarilor online, precum si de datele din talonul masinii si cele din actul de identitate a proprietarului. In urma analizarii acestor date, calculatorul RCA poate lista ofertele tuturor companiilor asiguratoare cu care colaboreaza.

2. Alegere in functie de pret sau de firma - odata ce ofertele firmelor asiguratoare sunt cunoscute de catre client, acesta are optiunea de a alege compania la care va incheia asigurarea RCA in functie de pretul practicat de acestea sau chiar in functie de firma preferata. Exista clienti care aleg firma asiguratoare dupa renumele pe care aceasta il are chiar daca practica un pret putin mai ridicat fata de celelalte.

3. Timp redus - durata de incheiere a unei polite de asigurare RCA online este incomparabil mai mica decat atunci cand se alege ca asigurarea sa se incheie la sediul unui brocker. Pentru a incheia o polita de asigurare online este nevoie de maxim 5 minute, iar pentru a apela la varianta clasica sunt necesare peste 30 de minute. In cazurile cel mai fericite, in care timpul de deplasare de la domiciliu la sediul brockerului nu este mai mare de cateva minute, soferul pierde totusi in jur de 40-50 de minute de care adesea poate sa nu dispuna datorita programului incarcat. In plus, tarifele practicate de site-urile dedicate asigurarilor RCA sunt cu aproximativ 10% mai mici fata de cele practicate de brockerii cu sedii fixe.

4. Tarife RCA mici - site-urile precum www.Asiguratorul.com au posibilitatea sa ofere tarife avantajoase datorita costurilor mici pe care acestea le au comparativ cu brockerii cu sedii fixe care platesc chirii si au cheltuieli cu intretinerea spatiilor.

5. Transport gratuit - dupa ce polita de asigurare RCA a fost incheiata, aceasta este trimisa in cel mai scurt timp (termenul de livrare este de 24 de ore daca comanda a fost confirmata pana la sfarsitul programului de lucru) in orice oras din tara, prin intermediul firmelor de curierat rapid. Adresa unde polita poate fi livrata nu trebuie sa corespunda cu adresa din actul de identitate al solicitantului, acesta putand alege orice alta adresa de livrare (birou, hotelul in care este cazat, etc).

6. Reminder - un alt mare avantaj oferit de site-urile de profil este reprezentat de faptul ca toti cei care au incheiat polita de asigurare RCA prin intermediul acestora sunt anuntati cu 7 zile inainte ca aceasta sa expire pentru a nu exista posibilitatea ca soferii ocupati sa uite si sa circule in ilegalitate.

7. Informatii utile - mediul online dedicat asigurarilor RCA pune la dispozitia vizitatorilor, sub forma de articole, cele mai noi informatii legate de asigurarile RCA pentru ca acestia sa stie exact ce sa faca si mai ales cum sa ia decizia cea mai avantajoasa.

Pe langa multiplele avantaje oferite de incheierea politelor de asigurare RCA online, firme de genul www.Asiguratorul.com, care ofera tuturor clientilor ce isi incheie asigurarea RCA prin intermediul site-ului un suport de vigneta pentru parbriz, reusesc sa-si fidelizeze clientii prin intermediul diverselor recompense sau avantaje.

Statisticile arata ca tot mai multi clienti isi indreapta atentia catre mediul online atunci cand trebuie sa isi incheie asigurarea obligatorie, folosirea unui calculator RCA fiind singura metoda rapida de aflare a tarifelor practicate de catre toate companiile asiguratoare din Romania, dar si cea mai rapida cale de incheiere a politei.

Se preconizeaza ca in scurt timp, procentul celor ce isi incheie asigurarea RCA online va trece de o treime din numarul total al acestora, iar ca in urmatorii 5 ani va depasi 50% si se va apropia de Ungaria, care in momentul actual are cel mai mare procent din Uniunea Europeana, 60%.

Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu