marți, 17 decembrie 2013

Sunt cladirile din Romania pregatite pentru un cutremur de proportii?

De la inceputul lunii decembrie si pana in prezent, in zona seismica Vrancea au fost inregistrate 15 cutremure cu magnitudini cuprinse intre 2,5 si 3,6 grade pe scara Richter, precum si un cutremur in regiunea Banat. Este, asadar, evident ca activitatea seismica reprezinta un risc pentru locuintele de pe teritoriul Romaniei. Despre cat de pregatite sunt constructiile din tara, in special cele din Bucuresti, sa faca fata unui asemenea eveniment vor discuta astazi, in cadrul emisiunii "Ora de risc" difuzate de RFI, Emil-Sever GEORGESCU, Director Stiintific, INCERC - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii si Economia Constructiilor, si Oleg DORONCEANU, Coordonatorul portalului www.asigurarealocuintelor.ro.

Asigurarea obligatorie a locuintelor reprezinta protectia financiara de baza pe care fiecare proprietar al unei locuinte o poate accesa pentru a-si proteja casa. Polita PAD acopera cele trei riscuri catastrofale: cutremure, inundatii si alunecari de teren, pana la limita de 20.000 EUR.

Daca aveti intrebari pe care doriti sa le adresati participantilor la emisiune sau comentarii cu privire la tema supusa dezbaterii, va reamintim ca puteti suna, pentru o interventie in direct, la numarul 021.318.40.44.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 13.30, la RFI. Puteti asculta programele RFI pe urmatoarele frecvente: 93.5 FM (Bucuresti), 94 FM (Craiova), 91.7 FM (Cluj), 97.9 FM (Iasi) sau online, accesand site-ul www.rfi.ro.

Sursa: 1asig.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu