luni, 23 decembrie 2013

Mutare-BOMBĂ pe piaţa asigurărilor din România

"AXA a anunţat astăzi încheierea unui acord cu Astra Asigurări pentru vinderea operaţiunilor sale de programe de asigurări de viaţă şi economisire din România, precum şi ieşirea de pe piaţa din România (...) Părţile au convenit să nu dezvăluie termenii şi condiţiile tranzacţiei. Finalizarea tranzacţiei se supune îndeplinirii condiţiilor de finalizare obişnuite, inclusiv obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare", se arată într-un comunicat transmis de AXA.

Surse apropiate tranzacţiei au confirmat anterior pentru Ziarul Financiar preluarea filialei locale a AXA de către Astra, cea mai mare companie de asigurări din România.

Astfel, pentru prima dată în 23 de ani o companie cu capital românesc preia un asigurător cu capital străin.
Tranzacţia presupune preluarea a 40.000 de contracte şi a unui business anual de 7 milioane de euro, conform ultimului exerciţiu financiar încheiat (2012), a scris Ziarul Financiar în ediţia de vineri.

Din tranzacţie fac parte şi circa 50-60 de imobile, în care se află agenţiile teritoriale ale AXA, notează ZF.

Veniturile din prime subscrise ale AXA Life Insurance România au crescut anul trecut cu 31%, la 32,5 milioane lei, de la 24,8 milioane de lei în 2011, potrivit datelor transmise anterior de AXA.

Compania a încheiat 2012 cu pierderi de 43,84 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), în creştere cu 11% faţă de 2011.

Grupul francez AXA a intrat pe piaţa românească în anul 2010, când a preluat compania Omniasig Asigurări de Viaţă de la Vienna Insurance Group (VIG)Sursa: www.ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu