joi, 19 decembrie 2013

GOTHAER va incheia 2013 cu subscrieri de 15 mil. EUR si estimeaza ca va intra pe profit in urmatorii cinci ani

La un an dupa intrarea pe piata din Romania, GOTHAER Asigurari estimeaza ca va incheia 2013 cu subscrieri de 15 mil. EUR. Totodata, in acest interval, compania a pregatit terenul pentru ulterioara dezvoltare, prin crearea a peste 100 de noi locuri de munca, implementarea unor programe de training si dezvoltarea retelelor de distributie.

"Inchidem anul conform asteptarilor, ceea ce inseamna ca ne vom apropia de 15 mil. EUR prime brute subscrise. 2013 ramane un an de investitii semnificative, si nu vorbim doar despre rebranding, despre promovarea marcii GOTHAER, ci si despre dezvoltarea structurii teritoriale. De asemenea, noi, ca organizatie, ne-am extins structura interna, tocmai pentru a ne pregati pentru anii care vin si pentru volumele de business pe care le asteptam. In acest sens, am creat peste 100 de noi locuri de munca, am investit in traininguri si specializari, in intarirea intregii noastre structuri ogranizatorice, precum si in dezvoltarea parteneriatelor", a declarat Anca BABANEATA, CEO, GOTHAER Asigurari, intr-un interviu ce apare in numarul 12 din acest an al revistei PRIMM Asigurari&Pensii.

"Tinand cont de dimesiunea PLATINUM in momentul preluarii de catre GOTHAER, ne putem referi la compania noastra aproape ca la un startup. Asadar, un orizont rezonabil in care ne putem astepta la o intrare pe profit este de aproximativ 5 ani, insa speram ca anul 2016 este un punct de referinta mai apropiat in timp pentru atingerea obiectivelor de intrare pe profit", a adaugat CEO-ul GOTHAER Asigurari.

In acelasi timp, GOTHAER nu doreste sa fie perceput ca un asigurator de nisa, conform Ancai BABANEATA: "Ne dorim sa fim un jucator important pe piata asigurarilor; nu cel mai mare, dar cu siguranta cel mai bun. Vrem sa fim un asigurator care, prin liniile sale de business, reuseste sa prezinte clientilor o paleta larga de produse intr-un mod specializat".

In ceea ce priveste canalele de distributie, GOTHAER mizeaza pe o abordare mixta, care sa ii permita sa fie competitiva. "Ceea ce ne diferentiaza insa este ca la momentul de fata nu avem o structura la fel de extinsa cum o au poate alti jucatori din piata. Pe de alta parte, acest element se va reflecta si in costurile finale ale asigurarii, pentru ca niste costuri operationale reduse permit clar o cotatie mai redusa a pretului asigurarii".

Ca atare, cea mai mare pondere a vanzarilor va fi realizata prin brokeri, care, in opinia Ancai BABANEATA, au o abordare care se imbina foarte bine cu modelul de business al GOTHAER Asigurari.

"Avand partener un broker, ai un specialist care stie sa vanda, care stie sa-ti aduca un client pe care il consiliaza si il informeaza cu profesionalism. Noi, pe de alta parte, venim cu experienta si know-how-ul pe partea de produse de asigurare, rezultand astfel o colaborare foarte buna", a afirmat Anca BABANEATA.

Compania de asigurari germana GOTHAER a intrat pe piata locala la finele anului 2012, dupa preluarea unui pachet de 67% din actiunile companiei romanesti PLATINUM Asigurari, detinuta la momentul respectiv de Constantin TOMA, fostul Presedinte al OMNIASIG.

Sursa: www.1asig.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu