vineri, 28 martie 2014

KPMG a finalizat raportul privind ASTRA Asigurari: "Asteptam ca ASF sa isi formuleze punctul de vedere"

KPMG Advisory, administratorul special al ASTRA Asigurari, a depus ieri la ASF raportul privind planul de redresare al asiguratorului, mentionand ca "activitatea ASTRA se desfasoara in parametri normali". 

De asemenea, reprezentantii KPMG au mentionat ca "in calitate de administrator special, KPMG s-a concentrat pe diagnosticarea situatiei de fapt si identificarea actiunilor care trebuie avute in vedere pentru asigurarea continuitatii si relansarii activitatii companiei ASTRA si a propus, in acest sens, ASF un plan care cuprinde o serie de masuri de natura prudentiala pe termen scurt si mediu in scopul redresarii financiare a societatii".

Prin urmare, se asteapta ca "ASF sa isi formuleze punctul de vedere asupra planului in cel mai scurt timp, urmand ca toate partile implicate sa contribuie la succesul implementarii lui in perioada imediat urmatoare."

In aceasta perioada, ASTRA este obligata sa onoreze toate solicitarile care decurg din politele de asigurare, iar masura redresarii financiare prin administrator special este menita sa contribuie la reechilibrarea inicatorilor financiari ai societatii de asigurare si sa asigure continuitatea afacerii.

Pe 18 februarie a.c., Autoritatea de Supraveghere Financiara a plasat compania ASTRA Asigurari sub administrare speciala, dupa ce, un raport al intitutiei arata ca, in cazul unui eveniment major ASTRA nu isi va putea onora obligatiile. KPMG Advisory a fost desemnat sa gestioneze redresarea financiara a societatii.

Compania a fost infiintata in anul 1991, cu capital de stat. In prezent, principalii actionari ai companiei sunt The NOVA Group Investments Romania SA - 72,68% si EPSILON Estate Provider SRL- 27,02%, ambele companii fiind controlate indirect de omul de afaceri Dan ADAMESCU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu